Tutunul; riscuri, amenințări și impact pentru societatea moldoveană

Apel!

Stimați cetățeni, prieteni și toți ceilalți.

Am elaborat o cercetare profundă ce vizează industria tutunului, producerii țigărilor, importul de țigări, exportul de țigări, impactul economic, impactul social și financiar, amenințările, riscurile sociale și cele economice. Un compartiment aparte este dedicat copiilor și adolescenților, în acest studiu, care sunt afectați de viciul fumatului și cum ar putea renunța la fumat.

Alt compartiment aparte este dedicat impozitării acestui domeniu, proporțiile contrabandei, impactul asupra bugetului, și multe alte aspecte, absolut noi, care încă nimeni nu le-a abordat de la întemeierea și apariția denumirii acestui teritoriu cum este Moldova încoace.

Venim cu concluzii absolut noi, care încă nimeni nu le-a vorbit, iar societatea nu cunoaște, venim cu propuneri și soluții concrete, bazate pe argumente științifice și fapte, în timp și în spațiu, venim cu recomandări concrete către guvern și parlament, ce legi să schimbe și cum să le implementeze pentru a elimina cele mai mari probleme din acest domeniu și cum să fie îmbunătățită calitatea administrării acestui domeniu.

Această cercetare a fost elaborată pe parcursul a doi ani de zile, au fost depuse eforturi colosale pentru a obține rezultate în această cercetare. Au fost investite benevol timp, sănătate și bani, nopți nedormite și weekend-uri prin biblioteci, statistici, zeci de mii de pagini și studii și sute de surse de inspirație.

Acum avem nevoie de finalizare.

Pentru ca această cercetare să ajungă la fiecare din voi, la guvernanți la sursele media, etc., este nevoie fonduri financiare nu prea mari, dar nu le avem acum.

Ne-am adresat în mai multe rânduri la diferite ambasade, structuri străine cu reprezentanțe în Moldova care finanțează din gros unele proiecte sociale și unele publicații de nimic, la mai multe entități, dar de la toți am primit refuz.

De aceea, venim cu o solicitare către toți, care pot să susțină financiar, editarea, traducerea din română în rusă și în engleză, machetarea și tipărirea.

Cu regret nu avem așa mijloace, iar mai apoi facem ce putem.

Sunt de părere că așa un studiu va avea efect puternic.

 

0

Leave a Reply