Moldova între UE, valori și degradare

Se apropie alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Teritoriul dintre Nistru și Prut tot timpul a fost un ”buffer” între lumea civilizată și cea mai puțin civilizată. 200 de ani de influență estică și-a lăsat puternic amprenta și a adus teritoriul dintre Prut și Nistru în pragul unui dezastru care astăzi îl avem aici, la noi acasă. Nu mai avem nici valori, nici identitate și nici viitor.

Degradarea și căderea morală a locuitorilor din Republica Moldova, nu a înregistrat nicio dată așa o stare de lucruri. A fost însoțită și de consecințele deportărilor forțate, iar acum de exodul populației spre Vest. Cu regret, putem constata că lucrurile nu se opresc, iar procesele de degradare a societății continuă.

Există soluții?
Unicul remediu este renașterea morală și valorică a generației în care trăim, nu numai din Republica Moldova, ci inclusiv din România și Uniunea Europeană în întregime. Soluțiile pot fi identificate și puse în aplicație, însă este nevoie de oprit de pe calea cea rea și de o schimbat la 180 de grade.

Este demonstrat, Republica Moldova astăzi nu se poate descurca de una singură, iar capacitatea de autoadministrare se reduce pe zi ce trece. Totodată nimeni nu ne va salva, dacă noi înșine nu ne dorim aceasta.

Întoarcerea la valorile morale și cele spirituale este unica cale. Ni s-a furat identitatea, ni s-a furat libertatea și pacea. Avem nevoie de oameni morali, oameni care stau neclintiți și tari, în ceea ce se numește cale a adevărului.

Cunoaștem cu toții că la 26 mai anul acesta vor avea loc alegeri europarlamentare. În România există aproximativ 700 de candidați, fie pe liste de partid, fie independenți, care doresc de a deveni europarlamentari, însă puțini sunt cei ce doresc realmente întoarcerea la valorile moral-spirituale și adevăr.

Unul din candidații independenți este dl Peter Costea, unicul om care pune accentul în programul său pe valorile morale și spirituale, familie ca principalul institut social și unic pentru existență societății, refacerea (reunirea) țării. Este un recunoscut jurist de talie mondială prin activitățile sale de zeci de ani, exemplu de urmat pentru toți juriștii noștri, fără excepție.

Nimănui până în prezent nu ia reușit să lupte pentru integrarea familiilor ale căror copii au fost rupți ilegal și abuziv din familie de către autoritățile scandinave, însă dumnealui ia reușit. Este unicul precedent pe globul pământesc de întoarcere a copiilor în familie, în care dl Peter Costea, a reușit și a câștigat procesul judiciar cu autoritățile norvegiene.

Am avut marea ocazie să-l cunosc personal pe dl Peter Costea. De mai mulți ani îi cunosc activitățile dumnealui, citesc cărțile și publicațiile. M-am convins, este persoana la care fapta și vorba sunt identice, un exemplu de urmat pentru fiecare din noi.
Să nu uităm, calea și direcția-țintă a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană. Evident, este una complicată și anevoioasă, însă nu imposibilă. Depinde de noi toți.

Peste un milion de locuitori din RM astăzi dețin cetățenie română, care au dobândit-o cu mare greu și costuri considerabile de mii de euro. Este o forță care trebuie să-și spună cuvântul la alegerile europarlamentare.

Dl Peter Costea este până la moment unicul, în tot spațiul european nu numai românesc, care plasează accentul principal pe întoarcerea la valorile morale, spirituale și familiei. Tot dânsul este și unica persoană care a avut curajul și a lansat în spațiul public ”Petiția pentru acordarea cetățeniei române”, scopul căreia este de a trezi autoritățile României ca să reducă perioada și costurile de acordare a cetățeniei. Este binevenit în genere adoptarea unei decizii la nivel de parlament pentru anularea tuturor taxelor și plăților în procesul de ”redobândire” a cetățeniei. Această declarație poate să o semneze fiecare (https://costea-parlamentuleuropean.ro/wp-content/uploads/2019/04/Petitie-Republica-Moldova-Peter-Costea.pdf),

O societatea dezvoltată, bazată pe valori morale nu poate exista fără familii sănătoase. Valorile au preț numai prin fapte. Viitorul societății poate fi educat doar numai în familie.

Care este viitorul locuitorilor din RM? Mulți au vorbit despre refacerea, reunirea, întoarcerea acestui teritoriu acasă, dar puțini sunt cei care fac și mai puțin vorbesc.

Dl Peter Costea a demonstrat aceasta prin fapte.

0

Leave a Reply