Indivizii care zădărnicesc societatea

Există o grupă de experți, care a fost aruncată peste bord de către cineva. Acum ei pe diferite căi vor să se răzbune, își impun viziunile lor. Înțeleg, dețin și informații sigure, ei au avut date promisiuni că le vor fi date funcții de demnitari, cuiva ministru, cuiva procuror, altora alte poziții înalte. Dar planul de acasă cu cel de la piață nicio dată nu coincide.

În zadar sunt ei arătați și scoși în prim plan de niște surse media. Este o activitate zadarnică fără succes. Include multe persoane, unii din ei fiind și alcoolici, alții condamnați, unii chiar deloc nepricepuți dar fac zarvă în eter.

Această grupă este foarte atașată/legată strâns de clanul unui fost mare șef, care cu orice preț vrea să-și reabiliteze influența, dar nu cred că o va mai putea face vre-o dată în viața lui. Însă puradeii crescuți și educați de el, încearcă să-și demonstreze devotamentul față de el, să-și achite pâinea care au mâncat-o ani de zile, dar continuă să o mănânce încă.

Pe de o parte, acțiunile lor ca și când sunt justificate pentru o cauză nobilă, pe de altă parte ca și când nu au nicio vină față de partidul lui Plahotniuc. Vor spune: Am vrut cum e mai bine, dar nu suntem de vină.

Așa poziție este cea mai periculoasă. Se pare că cineva nu înțelege, fie nu are capacități reale de judecată, fie îi pare o glumă.

Țineți minte, în cazul dat, nu orice armă este binevenită. Anume această armă vă va termina, dacă nu țineți minte de sfaturile oamenilor care vă spun realitatea în față, nu ca cei de pe marele ecrane căror le plătiți parale.

Începând cu data de 14 martie, Blocul ACUM nu mai există de fapt. Blocul și-a încetat existența în conformitate cu capitolul VIII, punctul 16 al Acordului de constituire a blocului ACUM, în care se spune ” Blocul electoral îşi încetează activitatea la expirarea a 3 zile de la data confirmării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională, dacă până atunci organele competente ale ambelor partide semnatare nu au decis altfel” (https://acum.md/acord-de-constituire-a-blocului-electoral-acum-platforma-da-si-pas/).

În așa fel, cei care astăzi induc în eroare opinia publică, încearcă de a-și impune partidelor politice PPDA și PAS, dar și grupului de deputați aleși din partea ACUM, niște lucruri periculoase.

Anticipez niște întrebări.

Care ar fi scopul lor, nu este un mare secret și ține în mare parte de formarea unui haos sau perturbare socială.

De către cine sunt finanțați?

De un fost clan, cel mai puternic, când țara practic a fost pustiită economic și social.

Au legătură cu forțele destabilizatoare?

Da, au și sug și de acolo fluxuri de binefacere, doar ei sunt ”societatea civilă a lor” cea mai imparțială și echidistantă.

Au capacitatea de a perturba real societatea?

Nu. Ceva gălăgie ar putea face, doar numai să demonstreze că au făcut ceva să nu se zică că au primit bani degeaba.

Ar putea trece în altă tabără?

Oricând li se va propune mai mult. Ei doar sunt experți și au dreptul să consulte pe toți, chiar și pe acel care le poate inventa dosare. Dar materiale contra lor sunt destule pentru așa feluri de dosare.

Nu ar fi de mirare așa un scenariu.

0

Leave a Reply