Cum de evitat o înfrângere rușinoasă la alegeri?

Stimați prieteni!

 

Astăzi am avut o discuție cu activul Mișcării Civice ”PRO” și am decis să aducem la cunoștință sfatul nostru sau propunerile, recomandările, nici nu știm cum să le numim, pentru concurenții electorali de pe dreapta politică și din Blocul Electoral ”ACUM” .

Sperăm totuși să fim auziți.

Acțiunile mișcării noastre au fost și rămân constructive și cu bune intenții.

Au mai rămas exact 10 zile până la data, când se mai poate face ceva pentru a majora șansele societății în procesul de desființare a regimului oligarhic.

Eu personal am renunțat la munca care am făcut-o pe circumscripția nr.33, vreau să mă credeți că am făcut-o cu greu, dar mi-am asumat decizia.

M-am retras din cursa electorală numai din cauza responsabilității sau obligației nobile civice, de a nu încurca, dacă alții sunt rigizi și nepricepuți.

Am fost destul de încurajat și am crezut, am fost convins că va urma o colaborare. Am așteptat reacție la cele 5 apeluri ale mele, însă, în afară de blamări, acuzări și să fiu stigmat, nu a urmat nimic.

Am înțeles clar și limpede, precum că nicio dată și nici un fel de colaborare nu va fi.

Ei bine, facă ce doresc și cum doresc, numai să facă corect. Însă avem foarte mari dubii.

Datoria noastră civică, a Mișcării ”PRO”, este de a mai face o tentativă, poate li se va trezi rațiunea, vor da la o parte frustrările personale, dacă mândria și orgoliul personal nu a pus stăpânire cu totul pe ei…

Oameni buni treziți-vă, priviți în jur la realități, lăsați frustrările pentru timpul de după alegeri. Înarmați-vă cu îndelungă răbdare și calm.

Lăsați orice interes la o parte.

În față stă societatea.

Lumea așteaptă de la voi, pași și mișcări înțelepte, concrete, constructive, mișcări cu impact asupra viitoarelor alegeri și asupra acestui quasi-stat.

Vă sugerăm 3 recomandări, care în mod obligator sunt necesar de implementat de respectat, până nu este târziu cu totul:

  1. Concentrați-vă asupra alegerilor și asupra transmiterii mesajului constructiv pentru cetățeni. Încetați să mai atacați concurenții voștri, de-i etichetat, cu de-ai noștri și de-ai lor, noi și resturile, rămășițele. Cu aceasta voi descurajați alegătorii, populația, formați ură contra voastră, în rezultat puteți fi taxați foarte dur. Dacă continuați tot așa, atunci vă veți culege roadele respective.
  2. Pe circumscripții au fost comise greșeli profund eronate. Uneori se face concluzia ca a fost pusă la cale o diversiune. Dar deja nu mai este nimic de schimbat cu candidații de pe circumscripțiile uninominale.

Cât mai urgent este necesar de a convoca toți candidații-concurenți electorali de pe dreapta politică, centru-dreapta, toți cei care susțin integrarea europeană și nu-s de partea oligarhilor, toți care susțin reunirea cu România. Aceasta trebuie de efectuat pe fiecare circumscripție și în discuții de identificat pe cel mai puternic și cu mai multe șanse de a câștiga. De-l susținut, restul să se retragă în folosul candidatului identificat. Asta ar aduce plus valoare.

  1. Ce ține de listele partidelor politice și a Blocului ”ACUM”, concurenți pe același drum electoral. Este necesar, obligator de întrunit și de discutat, de format un front comun real, nu doar declarativ. Vă recomandăm, după posibilitate de revăzut lista blocului ACUM. De eliminat persoanele dubioase, de rearanjat lista și locurile pe lista. Este necesar de suplinit cu oameni absolut necompromiși, curați și după criteriul de meritocrație reală. Criteriile după care a funcționat comisia voastră au fost incorecte.

Suntem convinși că s-a pierdut foarte mult, inclusiv timp, dar ceva se mai poate repara și salva din cele pierdute.

Implementarea acestor recomandări vor duce la schimbări spre bine, chiar dacă este greu și complicat, dar nu este imposibil, altă cale nu există.

Vă avertizăm!

Cu toată convingerea suntem siguri, dacă nu vor fi făcute schimbări în comportament, atitudine și nu veți reacționa la recomandările noastre, victoria la alegerile din 24 februarie va eșua, se va obține o înfrângere rușinoasă, iar după alegeri să vă aduceți aminte și va rămâne numai să regretați.

Dar împreună cu voi va avea și toată societatea de regretat. Atunci deja lucrurile vor lua o altă întorsătură.

Dacă nu acționați acum, la 24 februarie, va fi o pierdere fatală pentru mulți ani înainte.

Această înfrângere va schimba pentru totdeauna viziunea societății și cetățenilor Moldovei.

Gândiți la popor

Opriți-vă, faceți o pauză în calea voastră și luați decizii corecte.

În caz contrar cu desăvârșire v-o zic, voi nu mergeți contra noastră și nici contra celor pe care voi îi numiți cu cuvinte urâte și greu de suportat. Dar totul se poate ierta.

Vreau să înțelegeți, să nu mergeți contra Domnului.

În zadar zâmbiți și luați în deșert în mesajele voastre adresate în chat privat.

O să vedem cine are dreptate.

Tare îmi doresc să fiu auzit.

Acolo unde nu este mâna Domnului, nu este izbândă.

Succese vouă.

 

0

Leave a Reply