Așteptări și credință, risipite pe valul orgoliului, obicei național sau…

Pe 27 decembrie, în conferința de presă vom aduce rectificări și detalii față de marasmul politic de afară. Până atunci, lăsăm să turbe mai departe, cei ce nu înțeleg situația, dar, și să facă cât mai multe gafe.

Una pot spune, legați-vă dulăii turbați și țineți-i în cuștile lor. Vă vor prinde bine puțin mai încolo, atunci când va veni ziua să le spuneți ”FAS”, să atace rivalii voștri, dar nu acum, pe prietenii voștri. N-ați ajuns să creșteți, până acolo, să faceți discernământ între oameni și neoameni, prieteni și neprieteni, curățenie și mizerie.

Da fapt voi nu veți avea prieteni cu așa atitudine și comportament. Păcat că în jurul vostru v-ați luat lingăi și profitori, oportuniști și nesimțiți. Vorba ceea, fiecare își alege după planul său sau sine.

Și, încă o dată, e păcat că se profanează ideea unității naționale, va eșua se pare pe mult timp. Mai mult, deja este clar, ideea reunirii nici nu este la ordinea de zi.

Pângărirea și batjocorirea așteptărilor cetățenilor se conturează tot mai mult. Mai este oleacă de timp ca să corectați situația. Însă, cu certitudine de 100%  nu o veți face, deoarece, în primul rând nu vă dă prin cap, în al doilea rând orgoliul și dorința sălbatică de a deveni regi sunt mult mai mari, net superioare valorilor spirituale și morale, inclusiv intereselor naționale.

Departe, prea departe, este distanța între cele declarate (vociferate), dorințele și interesele reale și așteptările oamenilor. Acestea nicio dată nu se vor intersecta, cel puțin din perspectivele voastre. Asta este situația la moment.

Pentru a vă corecta mai aveți cel mult 10-15 zile. Riscați foarte mult. Și să știți, riscul vostru nu este al vostru, ci al oamenilor, care au investit atâta și continuă să investească, ce-i drept mult mai puțin, încredere, timp, sănătate, bani și așteptări.

Voi sunteți responsabili de tot absolut ce se va întâmpla.

Lăsați orgoliul și aroganța la o parte, lăsați-vă pe voi înșivă la o parte, stați puțin locului, opriți-vă și priviți la voi dintr-o parte, ascultați oamenii, ascultați-vă și cercetați-vă inimile, numai după asta porniți-vă.

Dacă voi real sunteți pentru schimbări în societate și pentru interesele cetățenilor, o să procedați corect. Dar dacă mergeți cum mergeți acum, prin hăuri și râpi, fără să aprindeți farurile, o să ajungeți exact acolo unde au ajuns toți de până acum.

Alte lucruri interesante le veți auzi la 27 decembrie, în conferința de presă.

Chiar și despre societatea civilă. Apropo, acum toți au societatea civilă a lor. Avem atâtea societăți civile exact câte clanuri există.

Societatea civilă reală și adevărată stă și plânge de milă.

0

Leave a Reply