Brexit-ul Marii Britanii – cu socoteală…

Special scriu pentru unii oameni și ființe care mi-au scris azi în privat, cu cuvinte ce nu-s potrivit de le amintit aici, legate de postarea mea de azi, care afirmă despre avantajele BREXIT-ului Marii Britanii și relansării acesteia ca putere financiară mondială!

Iată ce o să vă spun:

Majoritatea experților economici, care se dau de economiști, unii din ei cu diplome moldovene cumpărate sau primite stând la rând 5-4-3 ani, trebuie să pieriți de pe marele ecrane moldovene, ca faceți nația de râs și pe voi înșivă tot.

Acum pentru toată lumea!

Puțini care cunosc lucrurile adevărate ale Brexit-ului. Iar toate studiile publicate de experții europeni, mai ales germani, nu iau în calcul multitudinea de factori și aspecte foarte complicate, pe care Marea Britanie, înainte de a declara Brexit-ul le-a elaborat. Ei, experții, omit principalul despre rolul Britaniei pe piața și economie mondială. Adică este mai mult un fel de propagandă – sperietoare, asemănătoare cu cea din toamna anului 1940. Nu voi face referință la reducerea influenței Germaniei pe piața mondială și a Europei în special. (Vedeți acțiunile SUA și a altor țări din ultimele 3 luni.)

Bine, oricum britanii aveau să implementeze proiectul lor global și în cadrul UE, însă o făceau mult mai greu, din cauza unor bariere comunitare care le lua ani de zile din viața lor pentru a le implementa.

Despre ce este vorba nu voi spune acum. Însă studiile și cercetările foarte ample și largi cu implicarea multor nivele de analize, dar foarte complexe, în care nu au lipsit nici cele mai mici detalii, care le-am comparat cu datele și informațiile primite de la colegii și prietenii, să zicem, din unele instituții și structuri britanice mi-au confirmat presupunerile mele complet.

P.S. Nu toate țările au posibilitate de a implementa așa proiecte mondiale, chiar nici Germania cu toată infrastructura sa economică.

Eu știu ce vorbesc.

 

0

Leave a Reply