COMUNICAT DE PRESĂ, MIȘCAREA PRO

COMUNICAT DE PRESĂ

”CINE NU ESTE ÎMPOTRIVA NOASTRĂ – ESTE CU NOI”

Astăzi a fost lansat un nou proiect social-politic cu denumirea Mișcarea ”PROFESIONALISM și RESPONSABILITATE pentru OAMENI”.

În cadrul briefingului de presă, echipa mișcării susține că a sosit timpul când actuala clasă politică trebuie să se retragă benevol, iar în locul ei trebuie să fie formată alta nouă. Noua mișcare ne convinge că modelul de dezvoltare a societății moldovene, propus de ei va aduce schimbările reale. Doctrinele de dezvoltare ale Mișcării PRO pentru Republica Moldova sunt social-liberale.

Echipa noii mișcări a făcut public un Apel adresat populației și către toate ambasadele acreditate în Republica Moldova, societatea civilă, toate organizațiile din republică și internaționale, asociațiile și instituțiile publice prin care solicită sprijin și susținere.

Tot în cadrul briefingului a fost făcut public și Manifestul, în care sunt prevăzute țintele, principiile și obiectivele mișcării. Manifestul Mișcării PRO relevă că este prima mișcare social-politică care vine cu noi abordări, alte criterii, principii și obiective, orientată prooccidental și pentru integrarea reală și rapidă a Moldovei în Uniunea Europeană. Unul din principii ne spune că membrii mișcării nu vor lupta contra nimănui și contra la nimic, ci se vor axată doar pe pozitiv, pentru venituri decente, pentru societate fără corupție, guvernare profesionistă și curajoasă, justiție corectă și independentă, etc. Pentru prima dată printre principiile unei mișcări politice se numără ”Credința în Dumnezeu”, iar un alt set serios de principii riguroase axate pe calitățile persoanelor sunt: trecut ireproșabil, verticalitate, oameni necompromiși, necontrolabili, curajoși, neșantajabili, integri moral, material, financiar și social.

În manifestul său, Mișcarea PRO, aduce o argumentare foarte serioasă, complexă și amplă privind necesitatea schimbării actualei clase politice, propune soluții foarte practice pentru fiecare domeniu, metodele de reformare totală și profundă a instituțiilor și structurilor de stat, identifică sursele financiare prin care se poate majora salariile și pensiile, soluțiile pentru reformarea totală a sistemului de educație, ocrotirii sănătății, protecției sociale și rezolvarea diferendului transnistrean. Un accent serios este pus pe o lustrație profundă a membrilor săi și pe angajații instituțiilor de stat și publice, inclusiv pentru perioadele anilor 1991-2018.

Echipa Mișcării PRO este convinsă, problemele cetățenilor pot fi soluționate, exodul populației poate fi oprit, ba chiar pot fi create condiții ca mulți din cei plecați să se întoarcă înapoi acasă. Ei relatează că au găsit soluțiile de formare a unei economii de piață funcțională, stimularea investițiilor și formarea unui mediu de afaceri concurențial fără frică că ar fi deposedați oamenii de afaceri. Toate acestea se regăsesc într-un amplu model de dezvoltare strategică a Republicii Moldova pentru perioada anilor 2020-2050.

Pentru prima dată o mișcare politică abordează problemele ATO Gagauz Yeri și raionului Taraclia, propune soluții pentru rezolvare a lor.

0

Leave a Reply