CE MAI ESTE POSIBIL PENTRU MOLDOVA

Astăzi ca nicio dată este nevoie de altă gândire, altă abordare a problemelor și soluțiilor. Adevărat, situația este una incomparabilă cu oricare alta din CSI sau UE, mai mult, este incomparabilă ca oricare altă situație de până acum de la momentul obținerii independenței și declarare a suveranității Republicii Moldova.

Tot ce am obținut, este rezultatul guvernărilor care au administrat societatea până acum.

Din cauza că moldovenii nu au avut nicio dată experiența și tradiția de a locui într-un stat independent, unde trebuia să-și aleagă conducerea, să ceară de la conducerea statului, acum avem o stare de lucruri care nu s-au mai repetat nicăieri în lume.

Pe de altă parte, conducerile statului de până acum, tot nu au avut experiența de administrare a statului. Ei pur și simplu au încurcat administrarea statului cu propriile gospodării casnice. Ei se gândeau că așa este normal și așa trebuie, iar populația se conforma pe unde mai greu, pe unde mai ușor.

De fapt, dacă pe timpul URSS, fiecare lua de la locul său de muncă ceea ce avea sau cu ce era legat, ei sau gândit că așa trebuie și așa s-a moștenit obiceiul de a duce acasă tot, ce nu așa stă.

În așa fel s-a format o clasă politică și o societate, cu obiceiuri moștenite de la fosta URSS. Latura specifică a societății este că ei mai speră la principiul că cineva trebuie să le dea și să-i conducă.

Dar acum, evoluția ne-a aruncat în alt soi sau fel de atitudini, de libertate, în care nu numai că ai voie să ceri, dar și să-ți iei drepturile.

Este evident, clasa politică actuală este una supraobosită, uzată, care nu mai poate fi cârpită. Unii mai nădăjduiesc în reanimare, însă orice tentativă se macină sub greutatea putregaiului lor.

De aceea, stimați cetățeni, vă invităm sâmbătă, data de 22 septembrie, orele 12:00, la Biblioteca B.P. Hașdeu, unde va avea loc discuția publică cu genericul ”Ce facem cu Republica Moldova, oportunități și provocări”

Accesul este liber.

Sunt invitate în special persoane de afaceri, care nu doresc sa fie șantajați sau să fie deposedați de afacerile lor, persoane care nu sunt indiferente de situația din societate, doresc să locuiască într-o societate liberă, fără frică, unde știu că și-ar putea câștiga dreptatea fără corupere, în care persoana poate să se realizeze și să-și găsească un loc de muncă bine plătit, dorește să fie protejat și nu are frică de a se mișca liber, unde i-ar putea fi  garantate toate libertățile fundamentale, ar avea un trai decent, dorește schimbări reale în societatea moldovenească, are aspirații și convingeri europene și prooccidentale, promovează valorile europene, cu trecut necompromis, detestă corupția, are idei și inițiative cu abordări pozitive.

0

Leave a Reply