”Suflete moarte” sau câte milioane se fură din fondul de pensii?

Se cunoaște oare câte zeci și sute de milioane de lei se fură anual prin Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat (BASS)?

Se cunoaște în realitate, care este misiunea lor, funcțiile lor?

Cine tatonează delapidările care se săvârșesc în acest sistem.

Amintesc!

CNAS este format pentru a administra contribuțiile plătite din salariile angajaților în câmpul muncii din Republica Moldova, ci nu pentru a-și forma salarii mari angajaților săi și a achita pensii ”sufletelor moarte”.

Datele statistice ale Î.S. ”Registru” se bat cap în cap cu cele ale CNAS.

Câte persoane sunt înregistrate în realitate în Moldova cu vârsta de pensionare?

Câți pensionari, în realitate, primesc pensii în Moldova?

Avem peste 700 000 de persoane în Moldova care primesc pensii. Mai bine de 95% din toți aceștia au un venit sub minimul de existență ~ 1000 lei. Printre aceste persoane există și unii care au pensia mai mică de 500 lei.

Merită această armată de oameni, care și-au jertfit viața pentru viitorul nostru să-și bată joc de ei cineva?

Pensionarii sunt lăsați să moară de foame pentru ca să se manipuleze cu ei cum se dorește. Așa s-a întâmplat din 1991 până în prezent.

Are Moldova posibilitate să îmbunătățească situație? Da are, numai că mijloacele nu sunt administrate corect sau se fură cu milioanele.

CNAS este instrumentul prin care se mențin în frâu pensionarii, iar BASS este biciul cu care sunt mânați și umiliți.

Fac apel către toate instituțiile statului, instituțiile internaționale și societatea civilă pentru a interveni urgent să facă claritate în această băltoacă tulbure.

0

Leave a Reply