Sărmana Banca de Economii… lichelele vor la treucă din nou…

Începând cu anii 2006-2007, am semnalat toate fărădelegile și hoțiile care se înfăptuiau la BEM, despre spălări masive de bani începând cu anul 2009-2010 în MIB, fenomenele foarte periculoase și amenințările de la ”Investprivatbank”, schimbarea frauduloasă, criminală a unor proprietari de bănci, deposedarea de pachete  de acțiuni la unele bănci ale unor persoane, multe alte lucrări ilegale și dubioase cu miros criminal, însă guvernările, inclusiv cele proeuropene au trecut tacit peste toate acestea. Se vede acum clar că cu toții aveau aceleași interese.

Este evident că toți au fost de o mână, mai ales și în special cei care conduceau pe acele timpuri cu Ministerul finanțelor, fiindcă acesta era responsabil de administrarea BEM și BNM, care aparținea politic tot alianței proeuro(hoțiene)pene.

Așa numită societatea civilă aservită bișnițarilor dornici de a face politică, care în 2009 au acaparat puterea, iar ulterior cu toții (cei din AIE-1; 2; 3; alte făcături cu față mascată de tip proeuropean), au preferat să promoveze ideile patronilor lor.

Astfel s-a ajuns la o manipulare fără precedent a cetățenilor, pentru a obține încrederea lor. Apropo același lucru se face și astăzi prin toate mijloacele, numai că cu mult mai agresiv, în mod nerușinat și necivilizat.

Anul 2013 am demonstrat că privatizarea Băncii de economii este o eroare catastrofală pentru sistemul bancar și economia Moldovei în întregime, iar experții de vată a fostelor guvernări și societății civile aservite clanurilor au început să mă ponegrească, să acuze și să mă eticheteze.

Anul 2014-2015 am fost contra lichidării Băncii de Economii și am demonstrat de ce, cu argumente concrete prin analize și probe clare economice. Atunci toți cei care se numesc experți economici dar cu regret nu cunosc nici noțiunea de economie, mi-au sărit în cap, iar slugile căpeteniilor de partide m-au acuzat.

Iată, toți acei, care atunci cu înverșunare stropeau cu saliva lor otrăvitoare și mincinoasă toată atmosfera precum că BEM trebuie privatizată, iar ulterior lichidată, astăzi mugesc ca boii cu coarnele rupte și rag ca leii infectați de pecingini pe la televizoare că a fost comisă o greșeală.

Să observați dragi cetățeni, că tot aceștia, astăzi își fac loc cu coatele pe lângă partidele mai noi, ca să nimerească din nou la treuca cu păsat.

Și mare îmi este mirarea că sunt acceptați de noile mișcări.

Numai pentru aceasta se cere o lustrație absolut severă și cu o strictețe de nemaipomenit.

Cu regret nu se va reuși ca cei ce astăzi formează echipele de oameni corecți și cu verticalitate, la următoarele alegeri să acceadă în parlament, dar cine știe, Domnul le face pe toate…, mai vedem.

0

Leave a Reply