Ce fel de guvernator al BNM? 1

În una din emisiuni televizate la un canal TV am deconspirat realitatea despre candidatul nr.1 la funcția de guvernator al Băncii Naționale (https://www.youtube.com/watch?v=RSql6YylRDA).

Este foarte asemănătoare situația cu fostul prim-ministru Gaburici, când actul de studii superioare era falsificat. La dl Gaburici era falsificat, iar în cazul candidatului nr.1 la funcția de guvernator al BNM lipsește în genere.

Atâta laudă a candidatului nr.1 la funcția de guvernator al BNM, dar oare chiar așa este? Dacă citiți atent educația profesională din CV acestui domn, la capitolul studii superioare, în loc de diplomă (degree), o să găsiți un fel de certificat eliberat de ASEM (vezi Anexa 1). În acea perioadă, la ASEM, la orice facultate, se studiau 5 ani obligatoriu. Iar dacă, pe unele motive, persoana (studentul) nu mai putea duce la bun sfârșit termenul studiilor prevăzut de lege, atunci la cerere i se elibera un certificat de studii incomplete (prin lege) și nu certificat academic. Acest certificat era echivalent cu studiile tehnice-medii, adică cu atestatul eliberat de orice ”tehnicum”, în prezent diplomă eliberată de colegiu.

Imediat, după emisiunea în care s-au difuzat informația despre ”studiile superioare” ale candidatului nr.1, a doua zi vineri dimineața,  CV-ul acestui domn deja era scos de pe siteul Parlamentului sau a devenit inaccesibil (Anexa 2).

Încă ceva, sub noțiune de certificat academic se subînțelege o listă de obiecte/discipline universitare ascultate, cu mențiunile (notele) respective, ce nu permite de a fi înmatriculat la studii postuniversitare. În comparație cu certificatul academic, certificatul de studii incomplete permitea înmatricularea la orice facultate a oricărei universități pe specialitate din Moldova, pentru a continua studiile, dar nu și după hotarele țării.

În concluzie, reiese că candidatul nr.1 la funcția de guvernator al BNM nu are studii superioare, iar cele ulterioare sunt obținute prin uz necunoscut sau altfel, …

Mai mult, în anii 1994, nicio universitate din lume nu înmatricula la studii de Master Business Administration fără studii superioare complete sau cu așa fel de certificate. Situația devine și mai complicată, deoarece termenul de studii MBA în acea perioadă era de cel puțin 2 ani. Dacă observăm, din CV-ul dlui candidat nr.1, perioada MBA la Universitatea Pantheon-Assas din Paris (Franța) este doar numai de un an 1994-1995, după care imediat obține studii postuniversitare la aceiași universitate, 1995-1995. Adică în 5 ani dânsul obține 3 tipuri de calificări superioare (Anexa 3).

În anii 1985-1997 oricine putea cumpăra diplomă de studii superioare falsificată, de orice calificare, cu ștampila oricărei universități, din fosta URSS. Atunci nu era nici un fel de control privind veridicitatea unor așa diplome. Erau traduse în engleză, autentificate notarial și primite de orice entitate din lume.

Nu aș putea admite, că odată, obținând acel certificat academic, s-a făcut rost de o diplomă de studii superioare falsă, care să fi fost prezentată la universități din Franța, mai apoi în baza acesteia să fi fost obținute și celelalte diplome ”legale” déjà, ca și când.

Totuși aș dori ca acest candidat nr.1 să iasă în fața publicului pentru a clarifica unele momente foarte esențiale și de importanță majoră, legate de educația domniei sale. Dacă-i este rușine să apară în public, atunci îi sugerez să înregistreze niște declarații ca mai apoi să fie transmise de sursele media, cel puțin de cele a holdingului care-l promovează cu atâta agresiune.

Eu nu am nimic contra acestei persoane, nu-l cunosc și nu am nici un fel de contacte. Ca expert examinez atent orice informație, care se aduce publicului și, extrag din ea doar momente neclare sau contradictorii.

Mai mult de 15 zile un număr mare de membri a unei comisii ilegale parlamentare, ”reprezentanți ai societății civile aservite și neaservite”, alții, au examinat foarte atent CV-urile și informația prezentată de toți cei 9 candidați, care și-au depus dosarele la ocuparea funcției de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Nimeni din aceștia nu a observat această lacună sau li s-a spus să nu observe?

Acum totul devine clar, de ce șeful parlamentului moldovean, încă la sfârșitul lunii decembrie, cunoștea că guvernator al BMM va deveni un om de peste hotare care muncește acolo mai mult de 10 ani, etc.

Mai departe fiecare poate să-și facă concluziile respective din acest material.

Una este clar, pozițiile cheie din stat, mai ales cele de care ține îmbogățirea și fraudarea financiară a statului nu se vor ceda atât de simplu, dar nici nu vor fi cedate. Mimarea continuă.

2 1

 

0

One comment on “Ce fel de guvernator al BNM?

  1. Reply Angela Florea mai 25, 2016 21:28

    Este mai bine sa dai gres încercând ceva, decât sa excelezi în a nu face nimic… Mi-a placut

Leave a Reply