Economia ”Ghimpu” sau de unde vin € la $.R.₤. „P₤”? 1

poza sursa: www.cotidianul.ro

Ultimele evenimente de pe scena politică din Republica Moldova nasc speranțe poporului că nu totul este pierdut. În unele partide toleranța devine insuportabilă, iar năzuințele unor politicieni, care au ca scop subjugarea unui întreg popor devine tot mai irealizabilă.

Poporul are nevoie de stabilitate și dezvoltare economică, iar acei politicieni, care își văd numai de treburile personale, cum este directorul SRL ”PL” se vor  autoizola.

Mihail Fiodorovici Ghimpu a admis câteva greșeli.

De exemplu, prin sesizarea expediată Curții Constituționale recunoaște că Guvernul demis a fost corupt. Concomitent vine cu propunerea de a numi un Premier interimar din cadrul miniștrilor în execuție. Pe cine are în vedere? Poate cineva din PL, spre exemplu dl Șalaru. Acesta ce, n-a intrat în componența Guvernului corupt?

Și mai rău a devenit acest om, presupun, atunci, când românii, posibil, au refuzat să finanțeze formațiunea lui pe motive cunoscute. http://moldpress.info/2012/12/mihai-ghimpueu-nu-detin-cetatenie-romana-si-ce-naiba-cauta-romania-sa-faca-politica-in-moldova/

Este ciudat faptul că începând cu duminică (14 aprilie 2013) se face auzit precum că PL ar putea iniția negocieri cu Prim-ministru desemnat.

Se pare a înțeles consecințele. Dacă va fi complice celor care nu-l vor vota pe Filat la funcția de Prim-ministru pierde absolut tot accesul la împărțirea banilor bugetari.

Amintesc că PL deține cele mai bănoase ministere așa cum este de exemplu Ministerul transporturilor, cel al ecologiei și altele. Toți știu că cei mai mulți bani pot fi ușor furați, delapidați și spălați, fără urme la lucrări de reparație, reconstrucție, construcții etc.  

Amintesc că dacă luăm în considerare anul 2013 inclusiv, Ministerul drumurilor în total a avut de gestionat aproximativ 19,6 miliarde lei, adică un buget al țării.

Cred asta l-a speriat pe Mihail Fiodorovici, când a simțit ce are de pierdut, dacă nu va vota pe Filat sau dacă v-a vota contra. Acum stă între două focuri să execute comanda cuiva sau să facă cum îl duce capul.

Briliantele

Gata s-a dat de gol.

Acum se confirmă unele afirmări din alte publicații despre presupusele aventuri ale lui Mihail Fiodorovici.

De unde a luat Ghimpu bani pentru briliantele, care le-a dăruit lui Ana Guțu și posibil, și, alte cadouri la preț impresionant de mare???

La alegerile din 2010 făcea apel la populație  că n-are bani pentru alegeri, iar acum dăruie smaralde și briliante de sute de mii de euro. De unde a luat bani. Poate are benzinării și alte activități, care le duc neamurile sau acumulează bani nu știe de unde. http://deschide.md/ghimpu-pentru-mine-hadirca-a-murit-iar-ana-gutu-sa-si-scoata-briliantele-pe-care-i-le-am-daruit/

Acestea este doar vârful aisbergului. cine știe ce se face în acel partid și câți bani împart între ei acolo. Dar banii sunt ai poporului dar nu ai lor. Așa se fură tot ce iese în cale în Moldova.

Intoxică toată mass-media că e cel mai curat și incorupt. Așa se luptă Ghimpu cu mafia și economia tenebră și tot așa se luptă, votând împreună cu oligarhii contra societății.

A construit piramidă în acest partid, care execută, presupun, nu propriile decizii, dar unele, de la care nu se exclude că obțin diferite beneficii.

Așa se luptă PL cu creșterea economică națională în buzunar.

Toți actorii politici de care depinde soarta țării și a cetățenilor trebuie să conștientizeze că buzunarele lor nici pe departe nu reprezintă toată țara.

Este bine ca așa personaje controversate cum este Ghimpu să ascundă grijile personale în congelator. Grijile lui nu reflectă grijile celor, care l-au votat. Acest  om a devenit insuportabil nu numai pentru mijloacele mass-media dar pentru majoritatea.

Prea devreme și repede a fost făcut jocul. Se presupune că Dodon a primit indicații să facă jocul la creșterea prețului, iar Mihail Fiodorovici s-o facă pe patriotul ca la momentul oportun să lovească, cum a mai făcut-o.

Lupu se îngrijorează de situația din Partidul liberal. Nu s-ar exclude ca  economia ilegală să poată fi ușor administrată cu ajutorul formațiuni PL. Însă în  acest partid sunt economiști care gândesc corect. Pe ei îi interesează viitorul țării dar nu viața unui individ – autocrat politic cu comportamentul unui director de SRL.

Situația creată dă bătăi peste capul PD. În acest context PD ar putea găsi motive pentru a schimba brusc comportamentul față de votarea premierului desemnat.

Acum a devenit clar că nu toți, pot fi vârâți într-un singur buzunar.

Situația din PL strică piața politică și planurile de ”privatizare” a economiei naționale în  întregime. După perturbațiile din PL, scade prețul grupului Dodon.

Remanierile din PL poate aduce stabilitate în viața politică. Însă aceasta se va face simțit cel mai mult în economie. Aceasta înseamnă că influența oligarhilor asupra Partidului Liberal devine tot mai complicată și irealizabilă.

Deci, putem asista la o schimbare de forță asupra reformelor economice, în folosul societăți dar nu numai a unei persoane.

Retrospectiva declarațiilor lui Mihail Fiodorovici Ghimpu și evenimentelor din PL pot fi interpretate diferit. Acțiunile lui nu pot fi tratate altfel, decât executarea unor voințe impersonale, parcă îndeplinește ordinile cuiva sau cel puțin dansează după muzica altcuiva.

Analizând cu atenție declarațiile și evoluția din acest partid s-a făcut observat că în ultimii doi ani nu se mai vorbește nimic despre criza financiară în PL.

Este aceasta întâmplător sau nu?

Ultimele evenimente, presupun nu i-a lăsat indiferenți pe unii membri din PL, din perspectiva a două considerente:

  1. Nu se exclude ca unii membri ai PL au fost izolați de la sursă sau n-au avut accesul la aceasta nici o dată și, respectiv, s-au săturat să slujească pe cineva în zadar și pe degeaba.
  2. S-au săturat să tolereze ilegalitatea și ambițiile unei singure persoane.

În folosul celei de a doua vorbește comportamentul lui Mihail Fiodorovici, care nu admite nici un fel de democrație în acest ”partiduț” PL, care are o verticalitate rigidă și mână de fier.

Așa se întâmplă de obicei în Societățile cu Răspundere Limitată, când patronul eliberează pe cine dorește și angajează la muncă pe cine vrea în funcție de dorințele personale și a neamurilor. Însă Mihail Fiodorovici a uitat că aici este o mișcare politică dar nu S.R.L..

Situația dată îmi amintește sfârșitul celui de al doilea mondial, când a eșuat tentativa de al lichida pe Hitler și ca răspuns, acesta s-a răfuit cu organizatorii.

Așa sa intimat cu unii din membrii PL, care sincer și cu bunăvoință își doresc schimbare adevărată, nu numai în acest partid, dar și în societate.

 

 

 

0

One comment on “Economia ”Ghimpu” sau de unde vin € la $.R.₤. „P₤”?

  1. Pingback: Economia ”Ghimpu” sau de unde vin € la $.R.₤. „P₤”? |

Leave a Reply