Prin implicare, spre dezvoltare și viață decentă

A sosit timpul să privim lucrurile real cu capul rece și ochii deschiși, ci nu să visăm promisiunile Oligarhilor. Moldova are nevoie de politici economice, sociale coerente pentru schimbarea situației social-economice. Țara noastră are posibilități, resurse și tot necesarul pentru ca să avansăm economic și social. Avem susținerea tuturor prietenilor externi pentru ca să pășim într-o zonă reală de schimbare a vieții cetățenilor noștri, cu economie atractivă, salarii mai mari, locuri de muncă pentru toți cetățenii, pensii decente și nivel de educație europeană.

Atenție!

Cu Regimul actual de guvernare oligarhică este imposibil ca să ne mișcăm din loc. Ei conștient frânează orice proces, care ar duce spre dezvoltarea țării. Eu au capturat tot în calea lor, cu bună conștiință de cauză, ascund Adevărul despre miliardele furate, mușamalizează hoțiile, trag din timp pentru a ascunde de ochii propriilor cetățeni crimele și criminalii.

Protestul din 7 iunie a demonstrat cu lux de amănunte, cine este cu cetățenii și societatea și cine este Sluga Păpușarului.

Peste 50 mii de cetățeni, care au venit în PMAN din toate colțurile țării s-au convins și au fost cu toți martori cum președintele Partidului Liberal dl Ghimpu și vicepreședintele său Chirtoacă au executat exact ordinul Păpușarului. Nimeni nu mai are dubii în intențiile  false a dlor Ghimpu și Chirtoacă, scopul cărora să fie devotați până la urmă lui Plahotniuc. Oare aceasta și-au dorit alegătorii, când i-au votat? Plahotniuc are multe slugi devotate, însă mai devotate ca aceștia nu mai are.

Acum este clar cum Chirtoacă la ordinul și după modelul Păpușarului a organizat mașinăria de furt a banilor publici din bugetul Chișinăului.

Aceștia au schimbat Demnitatea Națională, Adevărul amar și Dreptatea pe bani. Lasă poporul să cunoască că cu așa indivizi este imposibil de a da înainte, nici pe plan economic, nici financiar și nici social. Banii pentru acești indivizi au devenit mai dulci decât Demnitatea Națională, Adevărul amar și Dreptatea.

Acești indivizi trebuie să înțeleagă că nimic nu va putea încurca cetățenii să-și expună doleanțele, să protesteze în mod civilizat. Ieri, cei peste 50 mii de cetățeni care au manifestat pașnic în scuarul catedralei au dat dovadă de un comportament excepțional de civilizat. Mai mult, s-au convins în realitate că moldovenii sunt uniți și demni. Știu concret ce își doresc și cum pot atinge scopurile nobile pentru ca Libertatea, Demnitatea și Adevărul să triumfe.

În prezent se întreprinde tot pentru ca bandiții să scape basma curată. Plahotniuc și-a mobilizat tot arsenalul pentru ca să-și justifice JAFUL SECOLULUI.

La ordinul lui:

Chetraru declară că banii furați sunt în țară și la Aeroportul Internațional Chișinău. Nu este adevărat. Fluxurile financiare din rapoartele acestui aeroport relevă că volumele au rămas practic aceleași cu mici devieri, însă nu cu miliarde.

Drăguțanu declară că banii nu au fost scoși din țară, după ce anterior tot el bătea alarma că banii au fost transferați peste hotare.

Gurin începe jonglarea cu câteva cuvinte în cruce că se apucă de treabă pentru a anhceta cazurile.

Candu începe jocul de-a lichidatul celor trei bănci.

Toată gloata de blogerași s-au activizat pe toate sursele de informare aservite, pentru a linge imaginea criminalilor.

Scopul real a acestora este de a ascunde Dreptatea despre cele 27 miliarde de lei furați, deposedarea cetățenilor de remitențe de 1 miliard și 300 milioane de dolari și delapidarea celor 16 miliarde lei acordate băncilor jefuite.

Populația trebuie să cunoască că jafurile au fost și sunt înfăptuite nu numai la nivel de putere centrală. În primăriile localităților se aplică aceleași scheme de jaf, mai ales acolo, unde sunt stabiliți indivizi – adepți ai regimului de guvernare.

Cele mai mari jafuri în acest sens se fac în capitala țării – Chișinău, care este guvernată de adepții falși proeuropeni. Din bugetul municipiului în ultimii ani au fost delapidate surse de cel puțin 3 miliarde lei, iar altele câteva miliarde au trecut pe lângă casieria primăriei municipiului Chișinău.

Republica Moldova are nevoie de liniște, libertate, adevăr și dreptate. Acestea însă cu actualul regim de guvernare criminală nu se vor realiza nicio dată.

Îmi asum responsabilitatea sa declar că printre cetățenii noștri există de ajuns profesioniști – oameni cinstiți și onești, curați și curajoși, pentru a se implica imediat în exercițiul de administrare publică la toate nivelele.

Unica soluție de a depăși cu liniște și repede situația formată în ultimii 5 ani este Reconfigurarea Guvernării prin instaurarea unei GUVERNĂRI PROVIZORII, în care, să-și găsească prezența sa, în mod obligatoriu și necondiționat, reprezentanții societății civile, la toate nivele de guvernare și administrare publică, în special în structurile de drept, justiție, economice, financiar-monetare.

Devizul societății civile trebuie să fie – eliminarea oligarhilor de la guvernare și  adepților lor de la posturile cheie ale statului. Trebuie executată cererea societății civile privind Demisia imediată, obligatorie și necondiționată a lui Chetraru, Drăguțanu, Gurin, Candu, Poalelungi și toate celelalte slugi.

În locul lor să fie numite persoane independente, curate, oneste și profesioniste. În toate structurile și instituțiile de stat, atât la nivel central, cât și la nivel local, în mod obligatoriu și necondiționat trebuie să fie plasați reprezentanții societății civile.

După aceasta trebuie să fie efectuată ancheta cauzelor tuturor crimelor economice și sociale, începând cu anul 2001 până în prezent, iar vinovații să-și primească sancțiunile strict în conformitate cu legea, indiferent de vârstă sau statut.

Ultimele două săptămâni am avut consultări cu mai mulți reprezentanți și experți autohtoni și internaționali. În rezultat, grupul de experți economici, care sunt alături de Platforma Demnitate și Adevăr au elaborat o Strategie, însoțită de un program complex de măsuri și acțiuni pentru următorii 2-3 ani, care ne va permite să scoatem Republica Moldova din starea de Captivitate, să depășim situația economică și socială și să recuperăm timpul pierdut din cauza mimării parcursului european de către regimul de guvernare de la Chișinău.

Printre ele se numără:

  • Programul amplu și complex de recuperare a furturilor ultimilor 5 ani, reabilitare și reanimare a sistemului bancar, monetar, financiar, inclusiv de stabilizare a unui mediu de afaceri bazat pe libera concurență.
  • Implementarea reală a reformelor, dar nu mimarea și delapidarea fondurilor financiare destinate tuturor reformelor din domeniul justiției, sistemului social, sectorului real al economiei, sistemul bugetar-fiscal, formatului de administrare publică, etc.
  • Eliminarea tuturor angajaților din toate structurile de stat și publice, care nu întrunesc criteriile de angajare, care au fost angajați prin aranjamente: neamuri, verișori, cumetri, nepoți, etc.
  • Inițierea procesului real de eliminare a corupției, atât pe verticală, cât și pe orizontală, impusă de către regimurile oligarhico-criminale din ultimii 24 de ani.
  • Instaurarea unui control foarte riguros de administrare a banilor publici, prin controlul obligatoriu și necondiționat a societății civile, or altă alternativă nu există în prezent. Programul conține măsuri foarte concrete, acțiuni și mecanisme prin care se poate realiza aceasta măsură.
  • Reconstruirea tuturor relațiilor cu toate instituțiile internaționale prin fapte și acțiuni concrete, ci nu prin mimarea construcției societății libere și democrației funcționale.

Numai prin implicarea directă a societății civile și controlul asupra tuturor activităților guvernamentale și administrare publică de orice nivel, Republica Moldova ar putea ieși din starea de Captivitatea. Numai în așa fel ar fi posibil  restabilirea imaginii țării noastre în fața partenerilor europeni și internaționali

0

Leave a Reply