Finul erou sau publicarea raportului Kroll

Spectacolul continuă. Aș vrea să înțeleg, președintele Parlamentului dl Candu, a luat decizia de a face public raportul Kroll sub presiunile manifestărilor de amploare a societății de duminică pe PMAN, este un gest de ”bună voie”, sau cineva de mai sus ia ordonat? Se pare, spectacolul cu secretizarea raportului Kroll, a fost unul de prost gust, ca mai apoi, președintele dl Candu, să-l facă public ieri, data de 4 mai. Este un fel de luare în râs a societății și poporului.

Motive de arest la vedere. După cum am explicat în una din emisiunile TV, există toate probele, pentru ca să fie izolați cel puțin 2 indivizi de societate. Nu cred că organele competente ale nașului vor acționa astfel.

Kroll a primit 7,5 milioane lei, plătiți aiurea, ca să vină să spună că totul e secret. Am spus și cu alte ocazii că nu este nimic acolo secret. Totul este cunoscut. Pur și simplu marionetele îndeplinesc ordinele criminalilor de la guvernare pentru a le lustrui imaginile.

După ce am făcut cunoștință cu conținutul raportului publicat de finul lui Plahotniuc, chiar și cu conținut respectiv, am înțeles că ceva nu este totul în regulă. Din ceea ce conține acest text al raportului devine foarte clar că Dorin Drăguțanu și Shor trebuie puși sub arest. Asta până acum asta nu s-a întâmplat.

Din raport se văd foarte clar schemele, companiile, familiile proprietarilor și toate celelalte informații, care dau dovadă de implicarea unor persoane în Jaful Secolului. Ce-i drept nu am găsit nimic în acest raport despre banii dăruiți celor trei bănci, în sumă de 16 miliarde lei.

Poate informația a fost scoasă din acest raport?

Poate perioada de investigație nu s-a referit la acest subiect?

Una este clar că toată informația din raportul Kroll este cunoscută și, în cea mai mare parte a ei, se conține și în raportul comisiei parlamentare. BNM tot cunoaște aceste informații și poate oferi mult mai multe. Însă nu este clar de ce s-a plătit acestei organizații aproape 7,5 milioane lei. Pentru ca să vină cu un raport să ne spună că banii practic sunt pierduți?

Multe semne de întrebări. Teroarea oligarhică în Republica Moldova continuă, indiferent că atins nivele îngrijorătoare, dacă nu chiar amenințătoare, pentru existența noastră ca națiune. Din raport se vede că jafuri, în perioada 2012-2015, au mai avut loc, dar populația nu știe despre ele, fiindcă guvernările le-au ascuns tot timpul. În așa fel, aceste guvernări au fost complice la toate jafurile din această perioadă. Guvernatorul Băncii Naționale a autorizat furturile, prim-ministru le-a semnat, iar președintele țării zice că nu poate face nimic. CNA a furat documentele de la bănci, le-a ars, ca să nu se dea de urma furturilor. Procuratura mușamalizează furturile.

Drăguțanu și Gaburici tac, nu spun nimic despre o eventuală intervenție pe piața creditară, din partea BNM, cu aproximativ 4,5 miliarde lei pentru aceleași 3 bănci. În așa fel, riscăm ca copiii copiilor noștri să fie datori, să achite din munca lor jafurile înfăptuite de guvernarea proeuropeană. Noi, toți cetățenii, suntem impuși să plătim pentru hoțiile lor. Și toate acestea hoții se produc, în timp ce astăzi există oameni care îndură foame.

Guvernarea, în loc să se ocupe de combaterea elementelor economiei criminale, își realizează cu succes ambițiile personale și de partid. În schimb, economia subterană, în ultimii 5 ani, s-a majorat de la 40% la 75%. Aceasta a fost și este protejată de așa numita guvernare proeuropeană.

Oamenii de afaceri își restrâng afacerile, pleacă în alte țări din cauza impozitelor care îi sufocă. Volumul investițiilor s-a redus de 15 ori  în comparație cu anul 2008. Investitorii, sunt amenințați, intimidați să plătească ”Otkaturi”, sunt deposedați de afaceri, de aceea ei pleacă din Moldova. Ei, mai pleacă din Moldova și de frica și riscurile că își vor pierde banii din cauza instabilității financiare provocate de guvernarea oligarhică.

Toate aceste ilegalități se fac cu ajutorul procuraturii și CNA

Atenție!

În România, dacă un procuror sau judecător a adus pagube statului prin deciziile sale, atunci aceștia sunt obligați personal să le achite integral. Trebuia să cerem o așa modificare a legislației. În așa fel, nu vor mai fi atât de mulți pretendenți la funcția de judecător și procuror.

0

Leave a Reply