Rocada sau raiderul sacrifică pionii?

Ieri seara, la conferința de presă organizată la sediul Partidului Democrat de către purtătorul de cuvânt al lui Plahotniuc – Lupu, s-a anunțat că ia venit timpul lui Lazăr pentru a fi sacrificat în numele finului stăpânului.

Principalul ce am desprins ieri din declarațiile lui Lazăr este că el, nu este încrezut în această rocadă de cadre. Dumnealui a declarat că ar vrea să creadă că Candu este profesionist și își va îndeplini funcțiile.

Este o apreciere exactă și pe măsură a lui Candu, din partea lui Lazăr, dacă el declară că ar vrea numai să creadă. Aceasta înseamnă că nu este încrezut în candidatura lui Candu la funcția de ministru al economiei.

Se schimbă hârb pe oală spartă

Sunt cunoscute gafele lui Lazăr în procesul de administrare a economiei Moldovei, neprofesionalismul cu care și-a manifestat atitudinea față de funcțiile sale, ignorând orice voce din partea societății civile. Când vorbesc despre societatea civilă fac referință nu la societatea civilă a raiderului, sunt cunoscute ONG-rile lui care se dau de societate civilă, spălând banii publici și din granturi și proiecte europene.

”CRÂȘA” ținută de Lazăr față de afacerile dubioase de la întreprinderile de stat așa cum sunt Metalferos, Aeroport cathering, Aeroportul internațional Chișinău, Banca de economii, Moldtelecom, Tracom, Căile ferate, și multe altele, s-a spart și curge.

Respectiv, aceasta trebuie imediat de reparat. Iată că s-a făcut și asta. Viitoare ”CRÂȘA” este mult mai ascultătoare, devotată și la ordin 24/24. Cine nu știe că Candu este finul de cununie a lui Plahotniuc și nănașul are grijă de cariera finului.

Nu are nici o pregătire fundamentală în economie, finanțe sau măcar în macroeconomie

Se pare că în țara asta înafara acestor indivizi nu mai sunt alții, care cu adevărat au o bună pregătire fundamentală și cunosc aprofundat procesele economice și politicile economice care trebuiesc elaborate și puse în aplicație.

Lazăr se pare a trecut drumul stăpânului sau nu s-a împărțit la timpul său cu afacerile câștigate prin concursuri dubioase de zeci de milioane de euro, care posibil sunt administrate de apropiații lui. Pentru aceasta stăpânul a decis să-l pedepsească.

Dar mă rog, finuțul, stând în prezidiul parlamentului are doar numai un salariu. Însă termenul de guvernare se cam apropie de sfârșit și nu se cunoaște ce va mai fi și cine va mai guverna țara asta.

De aceea, nănașul ia găsit un loc mai călduț, ca până la finalizarea mandatului de guvernare să se înfrupte și el măcar cu ceva.

În acest sens trebuie să ne așteptăm la niște evenimente neordinare sau extraordinare cum sunt privatizarea unor entități de stat, predarea altora în concesiune, strângerea birurilor de la întreprinderile de stat și împărțirea granturilor și ajutoarelor financiare acordate de UE și instituțiile financiare internaționale.

Presupun că câteva entități economice pe care se dorește să se pună  mâna sunt Metalferos, Căile ferate, Aeroportul Internațional Chșinău, Moldtelecom și altele, care sunt profitabile, cu active enorme și care se vor vinde la preț derizoriu.

Cine va asigura cel mai bine aceste procese, dacă nu o persoană foarte apropiată și devotată. În acest sens Lazăr, dacă este devotat ideii, atunci nu prea stăpânului și, va cere prea mult pentru serviciile acordate de ”crâșuire” și acaparare, iar finul se va mulțumi și cu ceea ce a primi.

Se pare grozăviile care se țin lanț în procesul de guvernare (jefuire) a țării nu mai au sfârșit. Este regretabil că se acceptă toate acestea de către toți cei de la guvernare. Cunosc că sunt și alții care nu acceptă și nu sunt de acord cu toate aceste porcării, care le face raiderul, însă preferă să tacă.

Surprizele continuă și vor continua pe toate dimensiunile economice și politice. Printre țintele principale a rocadei intră și sistemul bancar și de asigurări, cât și entitățile economice care desfășoară activități economice cu banii publici.

0

Leave a Reply